Etchica Voorn (Amsterdam, 10 januari 1963) is ondernemer, schrijver en blogger.

In maart 2016 besloot zij haar bedrijf Talentroom.eu na negen jaar op een laag pitje te zetten om inspiratie op te doen voor een volgende stap in haar werkende leven. “Lekker op mijn blote voeten lopen voordat ik nieuwe schoenen aantrek” was haar gevleugelde uitspraak.

Een jaar blote voeten tijd heeft geleid tot een nieuwe Talentroom waarin koken en coachen, gastvrijheid en last but NOT least, schrijven de hoofdrol spelen.

Voorn heeft gewerkt aan “Dubbelbloed”, een autobiografisch verhaal over haar leven als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. In haar boek beschrijft zij haar culturele en persoonlijke zoektocht naar haar identiteit als dochter uit een bi-raciale relatie. Haar debuut verscheen 3 september 2017 bij uitgeverij ‘In De Knipscheer’. Voorn zegt hierover: “Al een tijd terug wist ik dat ik hierover wilde schrijven. Toen ik eenmaal begon, stroomde het verhalen. In 2015 dacht ik dat het boek klaar was. Onverhoeds kwam er een innerlijk spannend proces op gang wat duidelijk maakte dat ik nog een weg te gaan had. Ik hoop dat het ogen opent, herkenning en vooral veel plezier oplevert”.
In 2015 en 2016 staat zij vermeld in de Kleurrijke top 100 op plaats 49. De lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders.

 

Etchica Voorn woont in Amsterdam, is getrouwd met Ko Pot en heeft een zoon. Samen hebben ze vier kinderen uit een eerder huwelijk.