Dubbelbloed - Bijlmer Boekt

Dubbelbloed - Bijlmer Boekt

Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

SKIN DEEP #9 – DUBBELBLOED & IDENTITEIT

SKIN DEEP #9 – DUBBELBLOED & IDENTITEIT

Tijdens Skin Deep #4, over de liefde werd het onderwerp al aangeraakt: gemengde relaties en hun kinderen. Het bleek stof voor een avond op zich. Want hoe is het om op te groeien met een witte en een zwarte ouder? Of als zwart kind geadopteerd door een witte familie? Opgevoed met twee culturen, maar waar voel je je dan thuis? En hoe ziet de buitenwereld jou? Niet wit, maar ook ‘niet zwart genoeg’? We gaan met gemixte gezinnen, kinderen, ouders en opvoeders praten over huidskleur, identiteit en belonging.

SKIN DEEP #9 – DUBBELBLOED & IDENTITEIT

SKIN DEEP #9 – DUBBELBLOED & IDENTITEIT

Tijdens Skin Deep #4, over de liefde werd het onderwerp al aangeraakt: gemengde relaties en hun kinderen. Het bleek stof voor een avond op zich. Want hoe is het om op te groeien met een witte en een zwarte ouder? Of als zwart kind geadopteerd door een witte familie? Opgevoed met twee culturen, maar waar voel je je dan thuis? En hoe ziet de buitenwereld jou? Niet wit, maar ook ‘niet zwart genoeg’? We gaan met gemixte gezinnen, kinderen, ouders en opvoeders praten over huidskleur, identiteit en belonging. Etchica Voorn is podiumgast.

Recensie allesoverboekenenschrijvers.nl

Recensie allesoverboekenenschrijvers.nl

Dubbelbloed, een prachtig boekje dat volgens mij verplichte literatuur moet zijn op elke middelbare school. Zowel voor docenten als leerlingen. Of nog beter, voorgelezen zou moeten worden tijdens maatschappijleer of burgerschapskunde. Wellicht een goed instrument om iets te doen om de toenemende segregatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Etchica Voorn – Dubbelbloed is gewaardeerd met ★★★★★ (uitstekend). Recensie van Mieke Koster

DE WINNAAR VAN DE OPZIJ LITERATUURPRIJS 2018!

DE WINNAAR VAN DE OPZIJ LITERATUURPRIJS 2018!

De winnaar van de OPZIJ Literatuurprijs 2018 werd 3 juli 2018, iets na 21.00 uur in filmmuseum EYE bekendgemaakt. De winnaar van de OPZIJ Literatuurprijs 2018 is Etchica Voorn met Dubbelbloed (Uitgeverij In de Knipscheer)

GENOMINEERD VOOR DE OPZIJ LITERATUURPRIJS 2018!

GENOMINEERD VOOR DE OPZIJ LITERATUURPRIJS 2018!

Dubbelbloed is genomineerd voor de OPZIJ literatuurprijs 2018. De OPZIJ Literatuurprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. In aanmerking komen titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen. Maar daarnaast moet de winnende titel ons ook hebben gegrepen vanwege de literaire kwaliteit en/of de impact op onze maatschappij.

Parbode: Boek recensie door Elvira Rijsdijk

Parbode: Boek recensie door Elvira Rijsdijk

Een recensie door Elvira Rijsdijk te lezen in de Parbode van februari.

NTR docu: Hoezo halfbloed?

NTR docu: Hoezo halfbloed?

Op 10 en 17 2017 december wordt de docu “Hoezo halfbloed?” uitgezonden. Nadya Sewradj heeft een Nederlandse moeder en een Hindoestaanse vader. Waar hoort ze bij, wie is ze? Tweeluik over haar persoonlijke zoektocht waarin ze uitgebreid in gesprek gaat met o.a. Etchica Voorn, auteur van “Dubbelbloed”. Een ontroerende en soms ontluisterende zoektocht. Nadya Sewradj (33) heeft een Nederlandse moeder en een Hindoestaanse vader. Zij is dus van gemengde afkomst. Op jonge leeftijd kreeg zij al het gevoel dat ze anders was. Anders dan haar klasgenootjes op school omdat ze er niet Nederlands uitziet. “Tijdens het Sinterklaasfeest zeiden mijn klasgenootjes: speel jij maar Zwarte Piet want Jij hoeft toch niet geschminkt te worden!” Al vroeg was Nadya zich bewust van haar kleur en voelde zich daardoor niet helemaal Nederlands. Maar volledig Hindoestaans voelt zij zich ook niet. Haar vader heeft haar geen Hindoestaans geleerd heeft en niets van het Hindoeïsme meegegeven waardoor ze zich in die kant van de familie ook een buitenstaander voelt. “Daar was ik de ‘bakra’. Ik voelde mijzelf er dus aan beide kanten niet helemaal bij horen. Maar hoe komt dat? Ben ik ook echt anders? Of komt het doordat de buitenwereld mij als anders ziet?” In de serie Hoezo, halfbloed? onderzoekt Nadya wat haar gemengde afkomst voor haar betekend heeft.

Het AD: Colum van Marjan Berk

Het AD: Colum van Marjan Berk

De colum van Marjan Berk te lezen in het AD van 06-12-2017

Verhalenverteller bij Echt gebeurd in Toomler

Verhalenverteller bij Echt gebeurd in Toomler

Op 25 november viert Suriname haar onafhankelijkheid. Echt Gebeurd vierde mee met verhalen over Paramaribo en de binnenlanden van Sipaliwini. Etchica Voorn – debutant van “Dubbelbloed” vertelde een ontroerend en tegelijk schrijnend verhaal over haar Surinaamse oma waar ze haar leven lang naar verlangde. Uiteindelijk ontmoetten ze elkaar maar de oude ogen van haar oma herkennen in haar niet meer dan een brutale bakra. Het publiek lachte in een poging het ongemakkelijke verdriet hierover niet te voelen, op andere momenten kon je een speld horen vallen. Een mooi oprecht verhaal, prachtig verteld.

Signeersessie bij Bruna Uithoorn

Signeersessie bij Bruna Uithoorn

Een impressie van het signeren van het boek Dubbelbloed door schrijfster Etchica Voorn op 25 november.

Open BAC

Open BAC

Etchica Voorn presenteert ‘Dubbelbloed’ in Betty Asfalt Complex op dinsdag 14 november 2017: Etchica Voorn maakte als schrijfster onlangs haar debuut met de roman ‘Dubbelbloed’. Daarbij organiseerde zij ook een theatrale en muzikale boekpresentatie. Waarbij zij werd bijgestaan door zangeres Sarina Voorn en accordeonist Pieter Jan Cramer van den Boogaardt. Dinsdag 14 november 2017 kunt u in de Open BAC opnieuw getuige zijn van deze bijzondere boekpresentatie!

Interview Witte Weekblad

Interview Witte Weekblad

Een interview in het Witte Weekblad 12-10-2017

Pers bericht

Pers bericht

Persbericht van 29-08-2017

Etchica overrompelt zwart en wit met haar boek Dubbelbloed

Etchica overrompelt zwart en wit met haar boek Dubbelbloed

De Amsterdamse Etchica Voorn brengt op 3 september 2017 haar debuut “Dubbelbloed” uit. Een roman gevuld met ervaringen en onderwerpen die haar identiteit hebben doen vormen als Nederlands-Surinaamse vrouw in Amsterdam.

Boek presentatie - The Twain Shall Meet

Boek presentatie - The Twain Shall Meet

De presentatie van het boek zal plaats vinden op zondagmiddag 3 september 2017 Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam

Aankondiging van de uitgever

Aankondiging van de uitgever

De aankondiging van het boek dubbelbloed door uitgeverij in de knipscheer.

Interview Afro Magazine

Interview Afro Magazine

Een interview met Marvin Hokstam van Afro Magazine